onsdag 25 maj 2011

I love the feeling of greatness!

Härmar min finaste vän Malle med lite matbloggande, men detta åt vi iaf till middag igår! En fräsch sallad blev det till.

Ugnsbakad lax med knaprigt parmesantäcke

4 portioner

400g laxfilé i portionsförpackning
1,5 dl riven parmesan
rivet skal från en halv citron
2 vitlöksklyfta
1 stor näve hackade basilikablad
3 msk solrosfrön
olivolja/rapsolja
havssalt (salta försiktigt då osten också ger sälta)
peppar

Lägg den rivna osten i en hög på en skärbräda. Riv vitlöksklyftan fint. Lägg rivet citronskal, vitlöken och fröna ovanpå osten.

Strö salt och peppar på högen och kör sedan igen några gånger med en vass kniv så att det blir som ett grovt smul.

Häll några droppar olivolja i smulet och rör runt. Det ska inte vara så mkt olja att det blir en kräm utan det ska mer vara som ett fuktigt smul.

Salta och peppra lätt ovanpå laxen och strö sedan över ostsmulet. Ugnsbaka i 12-15 minuter på 190 grader.

Mkt gott! Dock blev min liiite för salt ;)

Nu är klockan inte ens sju, har både tränat, ätit frukost och matat barnen :) Nu ska vi byta blöjor (inte på mig dock hehe) sen fortsätta leka!

Puss på er BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar