Här kommer receptet på den sockerfria Hallon cheesecaken som jag lovade att lägga ut :)
Botten:
5 dl mandelmjöl
4 msk smält smör
2 msk Sukrin (sötningsmedel)
½ tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker)
Smält smöret och blanda med mandel + sötning. Platta till degen i en springform på 22-24 cm i diameter. Grädda i ugnen 190 g i ca 8-10 min. Låt svalna och kallna i kylskåp.
Pannacottan:
2 burkar kesella naturell 10% eller 1%
2,5 dl vispgrädde
3 gelantinblad
1 tsk vaniljpulver
Hallon eller jordgubb Funlight efter smak. (tror dock riktig hallon arom blir bättre + karamellfärg och kanske lite flytande sötningsmedel. Men funlight är enklare att köpa hem ;)
2 burkar kesella naturell 10% eller 1%
2,5 dl vispgrädde
3 gelantinblad
1 tsk vaniljpulver
Hallon eller jordgubb Funlight efter smak. (tror dock riktig hallon arom blir bättre + karamellfärg och kanske lite flytande sötningsmedel. Men funlight är enklare att köpa hem ;)
Blanda kesella med funlight hallon (efter smak)
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädden. Rör ner gelatinbladen. Låt grädden svalna något. Blanda grädde och kesella. Häll det i formen. Låt stå i kyl minst 3 tim. Garnera med färska hallon, eller ha på upptinade varma bär på. Jag hade upptinade varma jordgubbar. Gott! :)
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädden. Rör ner gelatinbladen. Låt grädden svalna något. Blanda grädde och kesella. Häll det i formen. Låt stå i kyl minst 3 tim. Garnera med färska hallon, eller ha på upptinade varma bär på. Jag hade upptinade varma jordgubbar. Gott! :)
Bild lånad av 56kilo bloggen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar