torsdag 9 februari 2012

Grönt vanilj te = ett måste på morgonen!

God morgon!

Igår kväll när jag lagt mig i sängen så skrev jag ett låååångt inlägg vid mobilen, och när jag tryckte på klar för att sedan trycka på publicera. Så var allt borta!! Nu är jag lagom nöjd med den Appen så nu undrar jag, Vilken App använder ni för att uppdatera här på Blogger via mobilen? Jag behöver byta innan mobilen en vacker dag åker in i väggen!!! haha, igår var det nära speciellt eftersom jag tom fick kämpa med att hålla upp telefonen ovanför bröstet och skriva, så jag hade kört ett riktigt tungt styrkepass för armarna precis innan. ARGH! haha aja, nu har jag fått det ur världen, klagat av mig lite ;) Sånt är alltid bra!

Sitter nu här på jobbet och har börjat sitta på mitt gröna vanilj te, en bra rutin som jag inte kommer sluta med :) Hinner aldrig njuta av en kopp te på morgonen hemma, speciellt inte veckorna när man hämtar för då rusar man hemifrån på morgonen vid 6. Så man är lite extra trött på hämtar(på dagis) veckorna, idag är jag sjuuuuukt trött i mina små gröna ögon som knappt vill hålla sig öppna. Därför unnar jag mig en stund med bloggskrivande på kontoret innan jag kickar igång ordentligt. För då får jag ju skriva om nått som jag börjat brinna för, nämligen träning :) Har jag nämnt att Nicklas nu skaffat gymkort igen på Puls och träning, GO NICKLAS! Är så stolt över honom som gör detta valet i livet, och ännu stoltare blev jag när han sms:a grannarna på gården att "Nu blir det gymmet 3 ggr i veckan boys!" :) Och vem kommer finnas där för att tagga till honom? Peppa honom? Ge honom en kall Celsius? Jo JAG! hehe "Grabbarna på gården" är männen till mammorna in min mammagrupp som jag hade. Och de säger alla att "Om jag levde med dig Nina, med din kosthållning och träningsintresse, HELVETE vad fit jag skulle va!" haha De är lika imponerade varje gång jag artigt tackar nej till 7 sorters kakor och bullar på dessa familjelek dagar i parken eller hemma hos någon :) För hoppningsvis kan jag smitta av mig på någon och få dem att göra några fler bra val i vardagen och kanske komma in i en bättre kosthållning, men som jag alltid sagt, alla äter de som de vill äta, varför jag äter som jag gör och varför jag väljer att äta socker så sällan som jag gör, det gör jag för min egen skull. JAG mår bra av det, och jag trivs med de valen. :) Försöker inte vara bättre än nån annan, försöker bara vara den bästa versionen av mig själv :) Och mitt driv kommer från att jag känner mig duktig och jag blir stolt över mig själv, och det är en känsla som är svårt att överträffa hörrni!


Igår blev det som sagt armar på gymmet + 7 km på cykeln. Hade mkt ork kvar i kroppen när jag var klar, men det sparar jag inför lite löpning imorgon kväll eller lördag! :) Behöver variation på gymmet och i träningen jag med. Så ibland får man pusha sig själv lite extra och ibland får man hålla i tyglarna lite och lugna ner sig lite :) Men ökade på vikterna på hantlarna igår, och det kändes som sagt när jag kom hem igen. Made lovat att diska bort stekpannorna efter gymmet, jag fick KÄMPA för att orka hålla upp diskborsten, och sen kämpa för att orka borsta tänderna haha. Men inte alls lika farligt idag, men påtal om igår och träning, så hade jag HÖR OCH HÄPNA träningsvärk i magen igår!!! Weee har svårt att få det och jag var sjukt nöjd att jag fick det! :)

Träningsveckan hittills:

Måndag: Vila
Tisdag: 5km intervaller på löpbandet + massa mage
Onsdag: 7 km cykel + grymt pass för armar

Vardagsmotion hörrni, tar ni vara på den? Den som man kan få "gratis" och som tar max 2 min extra att göra? det försöker jag göra iaf, speciallt då jag har ett rätt stilla sittande jobb. Så jag tar trapporna där jag kan, och här på jobbet tar jag trapporna ca 2-3 ggr i veckan snittar jag på nu. Inte så mycket tänker ni då? Då ska ni veta att jag jobbar på 9e våningen, spriraltrappor upp, räknade i måndags att det är 153st trappsteg, och ca 3 steg mellan trapporna på varje våningsplan! Bränner bra i rumpan när man kommer upp, såhär i vinter tid så huttrar man inte när man kommer in från kylan utan man har satt igång blodcirkulationen direkt! As bra och tar under 2 min extra, och fast jag flåsar när jag precis kommit upp, så har jag glömt 2 min senare att det var lite jobbigt! Try it! Hitta ett bra ställa i vardagen där du faktiskt kan skapa lite extra vardagsmotion. Jobbar du i butik? Gör knäböj när du ska plocka upp lådor eller kläder från golvet istället för att bara lyfta med ryggen. Då får rumpa och ben jobba lite också :) Bra ide va?!



Nää snart dags att kicka igång morgonen ordentligt, jobbar ju självklart samtidigt som jag knapar ihop detta inlägg men ja ni fattar, stänga ner internet helt ska man ju göra :)

Ha en grym torsdag! Snart helg igen! Vad hittar ni på då?

Puss på er!


1 kommentar:

  1. Vilken app har du? Jag hade blogfree-nånting (den som ser ut som en raket) och den hade jag alltid det problemet med, att all text försvann eller att bilderna vägrades laddas upp. Just nu kör jag med bloggers egen app och den är väl helt ok. Dock fortfarande inte klockren. Men gratis! :)

    Annars får du försöka spara inläggen under tiden du skriver. Som på den gamla goda tiden när man gick i skolan och fick spara sitt arbete under skrivandets gång för att datorn ibland gav upp, haha.

    SvaraRadera